over mij & contact

Design(onderzoek) & duurzaamheid

 
Sinds ik mij bewust werd van het absurde feit dat zelfs onze huisdieren een ecologische footprint achterlaten heb ik een sterke interesse ontwikkeld voor het onderwerp duurzaamheid, en ben ik gefascineerd geraakt door ons consumptiegedrag. Deze onderwerpen komen terug in allerlei vraagstukken over hoe we ons leven en de maatschappij duurzamer kunnen inrichten, zoals bewuster omgaan met voeding en het milieu, nieuwe vormen van produceren of het slim gebruik maken van data.

Door mijn stage bij DUS architects en een project bij Starters4Communities ben ik tevens erg geïnteresseerd geraakt in sociale duurzaamheid: bottum-up initiatieven, co-creatie en communities, met als achterliggende gedachte gebruik te maken van het sociaal kapitaal om een duurzamere maatschappij te creëren.

De combinatie van een creatieve BA Grafisch Ontwerpen en theoretische MA Design Cultures kenmerkt mijn werkwijze. In een onderwerp duiken, verkennend onderzoek doen, informatie analyseren, associëren en verbanden leggen, en dat omzetten naar een creatief, inzichtelijk concept. Iets dat prikkelt om op een andere manier te kijken. Dat is waar onderzoek, maatschappij en design in mijn ogen samenkomen.

Zie ook:
curriculum vitae
linkedin
 
< terug

 
birteketting

mail@birteketting.nl
+31 (6) 14326851